Rekuperator Aspirvelo Air ECOCOMFORT – Mariterm

Rekuperator Aspirvelo Air ECOCOMFORT

Rekuperatori Aspirvelo Air ECO COMFORT služe za ventilaciju, izbacivanje onečišćenog zraka i ubacivanje svježeg zraka bez posljedice gubitka topline iz prostora.

Aspirvelo Air ECOCOMFORT namijenjen je za rekuperaciju topline u pojedinim prostorijama kao što su kuhinje, sanitarni čvorovi, kupaonice te čekaonice i ostali manji prostori čiji je zrak jače onečišćen.

Instalacija

Uređaj se sastoji od reverzibilnog ventilatora, keramičkog izmjenjivača topline, rešetke i kućišta. Ugrađuje se isključivo na vanjski zid prostorije.

Princip rada: u trenutku kada se zrak u prostoriji zasiti ugljičnim dioksidom, dimom ili neugodnim mirisima uključuje se ventilator na način da se zrak iz prostora izbacuje u okolinu.
Pri tome zrak prolazi kroz keramički izmjenjivač topline i zagrijava ga.

Preporuča se za dimljene prostore opterećene duhanskim dimom kao i prostorima sklone pojavi pljesni na zidovima.

Nakon određenog vremena vrši se prekretanja ventilatora (može biti ručno ili automatski) pri čemu ventilator usisava svježi zrak iz okoline, prolaskom kroz izmjenjivač preuzima toplinu i zagrijava se prije ulaska u prostoriju. S obzirom da je učinkovitost veća od 90% osigurava se svježi zrak uz minimalni gubitak topline.

Uređaj je učinkovit i ljeti u klimatiziranim prostorima.

Detalji o proizvodu

DOSTUPNO U TRI MODELA

  1. ASPIRVELO AIR ECOCOMFORT 2.0 Smart
    Decentralizirana ventilacijska jedinica s visokoučinkovitom rekuperacijom topline opremljena pametnim funkcijama i umjetnom inteligencijom s ciljem prilagoditi se željama korisnika za optimalnu udobnost bez trošenja energije. WiFi veza i Bluetooth Low Energy 5.0 za programiranje i upravljanje putem APP Intelliclima+.
  2. ASPIRVELO AIR ECOCOMFORT RF
    Sustav ECOCOMFORT-RF sastoji se od jedne ili više decentraliziranih ventilacijskih jedinica s vrlo visokom učinkovitošću rekuperacije topline koje se postavljaju na vanjske zidove; keramički izmjenjivač topline smješten unutar jedinica akumulira toplinu koju oslobađa protok zraka izvučen iz prostorije i vraća je zagrijavanjem zraka tijekom ciklusa dobave zraka u prostoriju. Zrak koji se predaje u okoliš prolazi kroz G3 filter koji zadržava sve nečistoće.Svaka ventilacijska jedinica opremljena je el. motorom niske potrošnje bez četkica, kontroliranim s mikroprocesorom koji, obrađujući informacije senzora ugrađenim na jedinici (temperatura, vlažnost i svjetlina) i naredbe koje se daju putem radio kontrole, odabire najprikladnije načine ventilacije kako bi se osigurala najbolja udobnost u prostoru.Minimalna konfiguracija koja se može instalirati je “Master” jedinica i njen daljinski upravljač na koji se može dodati nekoliko dodatnih jedinica (do maksimalno 64).Daljinski upravljač, opremljen jasnom i intuitivnom grafikom, omogućuje korisniku postavljanje i promjenu različitih načina rada te provjeru trenutnih postavki.
  3. ASPIRVELO AIR ECOCOMFORT
    Jedinica radi na principu regenerativne rekuperacije topline, kroz keramički izmjenjivač topline smješten unutar uređaja koji akumulira toplinu koju oslobađa protok zraka koji ulazi ili izlazi iz prostorije i vraća je kada tok obrne svoj smjer. Ventilatorska jedinica upravljana el. motorom bez četkica s radom inverzije ciklusa koji omogućuje kontinuiranu izmjenu zraka između unutarnjeg prostora i zraka izvan zgrade.Zrak se stalno filtrira kroz G3 filtar instaliran na prednjoj strani uređaja i lako se uklanja kako bi se omogućilo čišćenje. Jedinicom upravlja elektronička upravljačka jedinica postavljena na zid koja omogućuje tri načina rada: automatski, ulaz zraka i izlaz zraka. Osim toga, upravljačka elektronika omogućuje podešavanje rada na temelju razlike između unutarnje i vanjske temperature.Upravljačka jedinica može upravljati do 4 ventilacijske jedinice u kombiniranom načinu rada i regulirati brzinu ulaz zraka ili izlaz zraka.

Kontaktirajte nas

Zatražite ponudu ili dodatne
informacije o proizvodu.