Bosch kondezacijski kotlovi – Mariterm

Bosch kondezacijski kotlovi

Plinska kondenzacijska tehnologija – za učinkovitu regeneraciju topline

Plinska kondenzacijska tehnologija posebno je ekonomičan postupak regeneracije topline. Princip rada je sljedeći: vodena para koja nastaje tijekom izgaranja prirodnog plina sadrži toplinsku energiju.

U sustavima grijanja klasične tehnologije, ova toplinska energija izlazi van u dimnim plinovima. U plinskom kondenzacijskom kotlu izmjenjivač topline ohlađuje vodenu paru, tako da se ona pretvara u vodu.

To znači da se toplina kondenzacije sadržana u dimnim plinovima pribraja ukupnoj toplinskoj energiji za opskrbu sustava. To je prednost u vašu korist, jer se iz manje količine plina dobiva veća količina toplinske energije.

Ušteda na energiji, dobitak na komforu

Bosch kondenzacijski uređaji za grijanje, zahvaljujući inteligentnoj tehnologiji, predstavljaju rješenje koje istovremeno štedi energiju i troškove. Pritom sasvim jednostavno možete gotovo potpuno iskoristiti sadržaj energije korištenog goriva.

Toplinsku energiju koja se kod izgaranja prirodnog plina oslobađa u obliku vodene pare, sustav dobiva natrag postupkom kondenzacije. Rezultat: maksimalna učinkovitost i komfor grijanja.

Nepovratna dimovodna zaklopka

Funkcija nepovratne zaklopke je spriječiti ulazak dimnih plinova iz pretlačnog dimovoda, na koji je spojen veći broj uređaja za grijanje, u uređaj za grijanje koji trenutno nije u radu. Stoga je ovaj sigurnosno-funkcionalni element obavezan dio pretlačnih sustava sanacije s priključkom većeg broja plinskih uređaja na jedan dimovod.

Kondenzacijski uređaji Bosch sadrže tvornički ugrađenu dimovodnu zaklopku, te su time već tvornički spremni za sanaciju s korištenjem pretlačnog sustava, odnosno sustava s mogućnošću priključka većeg broja uređaja na jedan dimovod. Nadalje, uređaji Bosch ispitani su i certificirani zajedno s originalnim dimovodnim sustavom, tako da se certifikat prema plinskoj direktivi odnosi na uređaj s dimovodnim sustavom kao na cjeloviti sustav, dakle vrijedi za uređaj, zaklopku i dimovod.

Bosch – inovacije koje obogaćuju život

Jednostavnost i kvaliteta koju je moguće doživjeti u središtu su svih proizvoda i usluga. Za korisnike se to očituje intuitivnim upravljanjem, funkcinalno estetskim dizajnom, mogućnošću povezivanja na Internet i primijenjenim materijalima najviše kvalitete.

Iz toga proizlazi jednostavnost instaliranja, upravljanja i održavanja, kojima svim instalaterima olakšavamo radnu svakodnevicu.

Regulator sustava grijanja Bosch Control CT100
Svestran i privlačnog dizajna

Predstavljamo Vam novi regulator Bosch Control CT100. To je regulator grijanja s integriranim WLANom za pametne uređaje, atraktivnog dizajna – staklene prednje strane, dodirnog zaslona, okvira od nehrđajućeg čelika – kojim je moguće upravljati preko pripadajuće aplikacije i pametnog uređaja (pametnog telefona ili tableta).

Pregled prednosti regulatora Bosch Control CT100:

  • Osjetnik pokreta: Control CT100 prepoznaje pokret ispred zaslona, pa će se zaslon osvijetliti kada poželite napraviti promjenu temperature
  • Kompenzacija vremenskih prilika: više vam nije potreban vanjski osjetnik temperature – Control CT 100 preuzima podatke o vanjskoj temperaturi online od meteorološkog servisa
  • Korisnički prikaz: Control CT100 je energetski učinkovit regulator ErP razreda 4%, koji će prikazati potrošnju plina za centralno grijanje i toplu vodu
  • Samostalno učenje: inteligentno podešenje programa grijanja na osnovi ponašanja korisnika
  • Detekcija prisutnosti u domu: intuitivno upravljanje grijanjem uz značajku detekcije prisutnosti u domu pomoću pametnog telefona
  • Zaštita podataka: sigurna pohrana korisničkih podataka u regulatoru

Potražite regulaciju Control CT100 po promotivnoj cijeni i to ili pojedinačno ili u nekom od kondenzacijskih paketa.