Kako dobiti sredstva za energetsku obnovu obiteljske kuće? – Mariterm

Kako dobiti sredstva za energetsku obnovu obiteljske kuće?

FZOEU je na nacionalnom nivou pokrenuo projekt Energetska obnova obiteljskih kuća.

Ukupno raspoloživ iznos sredstava Fonda po ovom Pozivu iznosi 300.000.000,00 kuna.

Bespovratna sredstva po ovom Pozivu dodjeljuju se putem sredstava donacija, pri čemu se po obiteljskoj kući može ostvariti sufinanciranje kako slijedi:

  • za aktivnost A1 – cjelovita energetska obnova: do 60% opravdanih troškova, odnosno najviše 204.000,00 kuna
  • za aktivnost A2 – obnova vanjske ovojnice: do 60% opravdanih troškova, odnosno najviše 120.000,00 kuna
  • za aktivnost A3 – ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije: do 80% opravdanih troškova, odnosno najviše 73.000,00 kuna na područjima posebne državne skrbi i prvoj skupini otoka. Do 60% opravdanih troškova, odnosno najviše 54.750,00 kuna na brdskoplaninskim područjima i drugoj skupini otoka. Do 40% opravdanih troškova, odnosno najviše 36.500,00 kuna na ostalim područjima Republike Hrvatske.

 

Koji radovi se sufinanciraju?

Neki od sufinanciranih radova su:

  • radovi na ugradnji dizalica topline za grijanje potrošne tople vode i grijanje prostora ili za grijanje potrošne tople vode i grijanje i hlađenje prostora
  • radovi na sustavima sa sunčanim toplinskim kolektorima
  • radovi na ugradnji kotlova na drvnu sječku/pelete ili pirolitički kotao na drva za grijanje prostora ili prostora i potrošne tople vode.

 

O kojim iznosima se radi?

M2.1. Kotao na drvnu sječku/pelete ili pirolitički kotao na drva za grijanje prostora ili prostora i potrošne vode: 36.250,00 kn

M2.2. Dizalica topline za grijanje potrošne vode i grijanje prostora ili za grijanje potrošne vode i grijanje i hlađenje prostora (GWP≤ 2150): 48.750,00 kn

M2.3. Sustav sa sunčanim toplinskim kolektorima: 36.250,00 kn

 

Što možemo učiniti za Vas?

Mariterm u ponudi ima kotlove na pelete i dizalice topline koje omogućuju podno grijanje, grijanje prostora i potrošne vode, te po ljeti i hlađenje. Naši artikli poput AERMEC dizalice topline zadovoljavaju sve kriterije za ostvarenje potpora po ovom Pozivu.

 

Detalje i obaveznu dokumentaciju za prijavu pronađite ovdje, a za sva pitanja o našim artiklima kontaktirajte nas putem forme na dnu web stranice!