Vrste izvedbe klima uređaja – Mariterm

Vrste izvedbe klima uređaja

Neovisno da li se radi o split ili multisplit sustavu , postoje slijedeće izvedbe unutarnjih jedinica:

  • visokozidna
  • podna
  • stropna
  • kanalna
  • kazetna
Visokozidna izvedba

Visokozidna izvedba je najčešća ali ne nužno i najbolja. Naime, efekt strujanja zraka koji klima uređaj koristi da bi izvršavao svoju funkciju nije ugodan ukoliko je usmjeren na osobu koja boravi u prostoru te se zato prilikom kupnje raspitajte o mogućnosti usmjeravanja strujanja zraka.

Podna jedinica

Podna jedinica je znatno bolje rješenje za otklanjanje gore navedenog problema sa strujanjem zraka, a osim toga omogućuje postizanje ravnomjernije temperature po visini prostora čime se osigurava veći toplinski komfor.

Vrhunac ponude predstavlja podna jedinica sa dvostranim ispuhivanjem klimatiziranog zraka što se koristi u režimu grijanja kada je važno topli zrak usmjeravati pri podu prostorije.

Stropna izvedba

Stropna izvedba estetski nije baš najbolje rješenje te se rjeđe koristi u stambenim prostorima, a najčešća je u objektima poslovne namjene gdje se zbog zauzetosti zidova jedini slobodni prostor nalazi na stropu.

Kanalna i kazetna jedinica

Kanalna i kazetna jedinica zahtijevaju prostor u spuštenom stropu što kod stambenih objekata u velikom broju slučajeva ograničavajući čimbenik, dok su kod poslovnih prostora takve izvedbe dosta česte jer osim što štede prostor imaju minimalni estetski utjecaj u prostoru.

 

Niste sigurni koja klima je za Vas?

Pozivamo Vas da posjetite naše prodajne centre u Rijeci, Puli ili Zagrebu, pregledate ponudu i u razgovoru sa stručnim osobljem pronađete pravo rješenje za Vas.

Možete nas kontaktirati i putem kontakt forme na dnu web stranice – tu smo za Vas za sva pitanja i preporuke, a pregled naše ponude dostupan je ovdje.