Dizalica topline - najčešća pitanja (drugi dio) – Mariterm

Dizalica topline – najčešća pitanja (drugi dio)

Nakon prvog dijela, donosimo i drugi dio vaših najčešće postavljenih pitanja o dizalici topline!

 

Koliko traje montaža i puštanje u rad?

Montaža dizalice topline je specijalistički posao koji treba prepustiti stručnjacima – instalaterima dok će puštanje uređaja u pogon izvršiti specijalizirani serviseri. Na taj način osigurat ćete ispravnost pogona i maksimalnu učinkovitost.

Sama montaža obuhvaća postupak pričvršćenja za pripremljenu betonsku podlogu, hidrauličko spajanje sa sustavom grijanja i povezivanje na električnu mrežu.

Puštanje u rad podrazumijeva probni rad od nekoliko sati u prisustvu ovlaštenog servisera prilikom kojeg će biti praćen rad uređaja te izvršeno podešavanje svih parametara koji ovise o samom sustavu na koji je dizalica topline priključena.

Na kraju korisnik dobiva upute o načinu upravljanja dizalicom topline, informacije o mogućim zastojima u radu i njihovim uzrocima te plan redovnog održavanja.

Može li dizalica topline zagrijavati potrošnu toplu vodu i ljeti?

Moderne dizalice topline prilagođene rezidencijalnoj uporabi osim za grijanje moguće je koristiti i za pripremu potrošne tople vode kao i za hlađenje u ljetnim mjesecima ukoliko je sustav za to prilagođen.

Također dizalica topline može zagrijavati vodu i ljeti neovisno koristi li se dizalica topline i za hlađenje.

U tom slučaju, kada dizalica topline primi informaciju o potrebi zagrijavanja vode u bojleru prekinut će hlađenje, prebaciti se u režim grijanja, te putem troputnog ventila usmjeriti toplu vodu u bojler. Nakon završetka grijanja potrošne tople vode dizalica ponovno nastavlja s hlađenjem objekta. Pri tome je potrebno naglasiti da će se i priprema potrošne tople vode također vršiti pri visokoj energetskoj učinkovitosti.

 

Mora li objekt na koji se ugrađuje dizalica topline imati trofazni priključak struje?

Ne. Dizalice topline u snagama primjerenim za primjenu u stanovima ili obiteljskim kućama isporučuju se i u monofaznoj izvedbi pri čemu za veće snage postoje izvedbe i sa trofaznim priključkom.

 

Mariterm ima dugogodišnje iskustvo u prodaji dizalica topline svih vrsta i namjena renomiranog talijanskog proizvođača AERMEC.

Raspon snage od 4 kW pa do 2 MW omogućuje odabir uređaja za svaku primjenu. Naša stručna pomoć pri odabiru te osiguran servis za puštanje u rad i održavanje jamče vam bezbrižno i dugotrajno korištenje. Dodatno, jamstveni rok je 2 godine uz mogućnost produljenja do 5 godina uz ugovor o servisiranju i održavanju.

 

Pregledajte dio ponude ovdje, a za pomoć pri izboru, informacije o montaži i cijenama, kontaktirajte nas putem forme na dnu web stranice.