Dječji vrtić Grobnički Tići – Mariterm

Dječji vrtić Grobnički Tići

Mošćenička Draga

Dječji vrtić “Grobnički tići” u Mošćeničkoj Dragi smjestio se u neposrednoj blizini centra mjesta, pored obiteljskih kuća, okužen prirodom i dovoljno dislociran od glavne prometnice. 

Suvremeno uređeni vrtić prostire se na 400 metara četvornih i može primiti 50-tak draške djece, u tri odgojne skupine. U prizemnom objektu nalaze se standardne vrtićke jedinice, višenamjenska dvorana, sanitarije, garderoba, prostorija za dnevni boravak djece, ambulanta, uredski prostori, kuhinja, kotlovnica, praonica, spremište te veliko prostrano dvorište prilagođeno aktivnostima mališana.

Oblikovni volumen građevine proizašao je iz konceptualne sheme programskih zona u vrtiću. Volumen je podijeljen u dva visinski i tlocrtno odvojena volumena koja su oblikovno dodatno definirana zaštitom od sunca u vidu izduženih okvira na pročeljima. Ulaz u građevinu, na jugozapadnom pročelju građevine, naglašen je volumenom nadstrešnice i popločenom ulaznom terasom.

Dječji vrtić Grobnik

Na jugoistočnom pročelju građevine nalazi se servisni ulaz koji služi kao komunikacija unutarnjeg sa vanjskim prostorima za igru i boravak. Servisni ulaz ima pristup zoni sa dječjim spravama za igru preko vanjske popločene terase. Svaka pojedina vrtićka jedinica ima pripadajuću popločenu vanjsku terasu do koje se dolazi preko natkrivenog prostora uz samu jedinicu. Uz vanjske terase nalaze se gredice za uzgoj autohtonih biljnih kultura. Okoliš građevine vrtića čini prirodni teren koji je hortikulturno uređen autohtonim biljkama, ružmarinom, lovorom, lavandom i lozom dok visoko zelenilo čine autohtone voćke zasađene u predviđenom rasteru.

Korišteni proizvodi: Aermec dizalica topline ANL, Aermec ventilokonvektori FCXI, FCW, FCLI, Aermec sustav upravljanja VMF, DAB pumpe Evoplus, Varisco spremnici ACR (za tehnološku vodu) i ACS (za sanitarnu vodu), Fiorini izmjenjivač.

Novosti

Savjeti
5 najčešćih pitanja o rekuperatoru zraka
Savjeti
Kako uštediti uz termostat?