5 najčešćih pitanja o rekuperatoru zraka – Mariterm

5 najčešćih pitanja o rekuperatoru zraka

Rekuperatori zraka izazvali su veliki interes kupaca s obzirom na njihov pozitivan utjecaj na zdravlje zraka.

Za one koji još nisu sigurni kako funkcioniraju i koje su njihove prednosti, donosimo odgovore na Vaših 5 najčešćih pitanja!

Zašto koristiti rekuperator?

Rekuperator se koristi kako bi se vršila izmjena zraka u prostoru uz minimalni gubitak toplinske energije. Služe za ventilaciju, izbacivanje onečišćenog zraka i ubacivanje svježeg zraka. Namijenjen je za prostorije kao što su kuhinje, sanitarni čvorovi, kupaonice te čekaonice i ostali manji prostori čiji je zrak jače onečišćen. U trenutku kada se zrak u prostoriji zasiti ugljičnim dioksidom, dimom ili neugodnim mirisima uključuje se ventilator na način da se zrak iz prostora izbacuje u okolinu.

Rekuperatori prilikom izbacivanja onečišćenog zraka iz prostora preuzimaju njegovu toplinu i predaju je svježem zraku koji se ubacuje u prostor.

REKUPERATOR ZRAKA

Kako se instalira?

Ugradnja rekuperatora je specijalistički posao kojeg treba povjeriti stručnoj osobi. U svakom slučaju, potreban je kontakt s vanjskim zrakom bilo direktno kroz vanjski zid ili putem kanalnog razvoda. Postoje izvedbe koje pokrivaju samo prostoriju u kojoj su ugrađeni kao i oni koji kanalnim razvodom tretiraju zrak u cijelom objektu.

Omogućujete li i instalatera i instalaciju u cijenu?

Mariterm ne izvodi instalaterske radove no rado ćemo vam preporučiti nekog od naših brojnih partnera instalatera grijanja, klimatizacije i ventilacije!

Djeluje li u jako zadimljenim prostorima?

Rekuperator se preporuča za prostore opterećene duhanskim dimom kao i prostorima sklone pojavi pljesni na zidovima.

Njegova osnovna funkcija ne ovisi o kvaliteti zraka već o količini topline koju posjeduje zrak koji se iz prostora izbacuje. Zrak koji se izbacuje iz prostora ne dolazi u kontakt sa svježim zrakom koji se u prostor ubacuje. Za specifične slučajeve svakako nam se obratite i naši će vam stručni zaposlenici ponuditi rješenje koje je idealno za Vas.

Koji rekuperator zraka odabrati?

Naša preporuka su rekuperatori Aspirvelo Air Eco Comfort renomiranog proizvođača Fantini Cosmi koji pruža visoku kvalitetu i dugotrajnost, ali i elegantan dizajn koji će komplimentirati Vašem prostoru.

REKUPERATOR

Za više detalja o rekuperatoru pročitajte naš blog.

Ukoliko trebate pomoć pri izboru, kontaktirajte nas putem kontakt forme na dnu stranice ili posjetite prodajne centre Mariterm u Zagrebu, Rijeci ili Puli gdje možete i uživo pogledati proizvode Fantini Cosmi.