Valamar Isabella Collection Island Resort i Girandella Collection Resort – Mariterm

Valamar Isabella Collection Island Resort i Girandella Collection Resort

Istra

Ekskluzivni resort Isabella Valamar Collection island resort nalazi se na prekrasnom otočiću Sveti Nikola, u porečkom akvatoriju, na samo pet minuta vožnje brodicom sa starogradske porečke rive. Bujno mediteransko raslinje, borova šuma i mnogobrojni uređeni vrtovi te činjenica da na otoku nema prometa, osiguravaju smirujući ambijent idealan za prvoklasni odmor. Smještaj je moguć u hotelu, starom dvorcu prenamjenjenom u turističke svrhe te u vilama koje su se smjestile u zelenim otočkim oazama.

Elegantno odmaralište u slikovitom zaljevu Girandella Valamar Collection resort nudi tri vrste prvoklasnog odmora: obiteljski odmor, odmor dizajniran za odrasle te premium odmor u ekskluzivnim vilama. Atraktivni bazeni,  tematske plaže, rekreativni i zabavni sadržaji te širok izbor restorana i barova samo su mali dio ponude ovog jedinstvenog resorta stvorenog za najidealniji odmor.

Vrhunski smještaj sa raznim atraktivnim sadržajima tražio je i vrhunsku opremu za grijanje i hlađenje koja prati visoke zahtjeve komfora postavljene u ovim resortima. Koncepcija oba resorta tražila je proizvođača opreme koji može zadovoljiti sve zahtjeve koji su se ukazali prilikom projektiranja termotehničkih instalacija, a to su hlađenje i grijanje objekta,  korištenje otpadne topline za pripremu sanitarne vode te zagrijavanje vode u bazenima kako bi se njihovo korištenje omogućilo i u prijelaznim razdobljima.

Konfiguracija resorta te zahtjevi za „skrivanjem“ vanjskih uređaja kako se ne bi narušila vizura, otvorili su  mogućnost ugradnje dizalica topline za vanjsku ugradnju i za unutrašnju ugradnju. Kako se u resortima nalaze objekti različitih kvadratura, pa su i njihove potrebe za toplinom različite, isporučena je čitava paleta dizalica topline – najmanje su učina 20 kW, a najveće  300 kW. Tako su u resortima ugrađene dizalice topline serija ANL, NRL, NRB , CL i  NLC za potrebe hlađenja ili grijanja, te multifunkcionalni uređaji NRP za istovremenu proizvodnju  vode za hlađenje i za grijanje.

Unutar objekata također je ugrađeno nekoliko tipova ventilokonvektora, ovisno o zahtjevima prostora i mogućnostima smještaja. Tako su u pojedinim objektima s ograničenom visinom ugrađeni ventilokonvektori bez maske serije UL-P  visine samo  17 cm, što je omogućilo traženi komfor bez velikih građevinskih zahvata na povećanju visine prostora. U prostorima gdje nije bilo specijalnih zahtjeva isporučeni su ventilokonvektori bez maske FCX-P za smještaj u spušteni strop, FCX-AS sa maskom za parapetnu ugradnju, FCL kazetni ventilokonvektori te FCW ventilokonvektori s maskom za visokozidnu ugradnju.

Za veće prostore isporučene su i plitke klima komore TDA, koje svojim konstrukcijskim rješenjima dopuštaju smještaj u prostore ograničene visinom smještaja, a istodobno zadovoljavaju povećane zahtjeve za potrebnim rashladnim i ogrijavnim učinom uz minimalnu bučnost koja ne narušava komfor prostora. Svi uređaji su uz svoju osnovnu funkciju hlađenja i grijanja prostora svojim tihim radom osigurali i opuštajuće okruženje za odmor iz snova.

Novosti

Savjeti
5 najčešćih pitanja o rekuperatoru zraka
Savjeti
Kako uštediti uz termostat?