Kako odabrati pravu klimu? – Mariterm

Kako odabrati pravu klimu?

Bilo da tražite klimu za svoj dom, vikendicu ili turistički objekt, odabir prave klime ovisi o nekoliko faktora. Donosimo nekoliko najčešćih nedoumica u pitanju kako odabrati pravu klimu!

 

Veličina prostora

 

Nažalost ne postoji točna formula koja bi povezala veličinu prostora sa potrebnom snagom jer ima puno faktora koji na to utječu. To su izolacija, količina stakla, orijentacija s obzirom na strane svijeta, dobici topline po drugim osnovama itd.

Treba poznavati karakteristike prostora da bi se odredila potrebna snaga.

Uz samu veličinu prostora, preporučamo sve navedene karakteristike vašeg prostora zapisati na papir te donijeti u prodavaonicu kako bi prodajni stručnjaci preporučili najbolju opciju za vas.

Energetska učinkovitost

Energetska učinkovitost definirana je koeficijentima SEER u hlađenju, odnosno, SCOP u grijanju. Te veličine predstavljaju očekivanu sezonsku učinkovitost klima uređaja u određenoj klimatskoj zoni. Sukladno normama i zakonskoj obvezi ti su koeficijenti podloga za određivanje klase energetske učinkovitosti u slovnim oznakama.

Moderni klima uređaji imaju klasu energetske učinkovitosti od A+ na više.

Što je podna jedinica?

Što se tiče podne jedinice sa dvozonskim istrujavanjem, ona je zanimljiva jer slijedi fizikalne zakone da se topli zrak podiže, a hladni spušta i po toj logici funkcionira. U režimu hlađenja usmjeravat će hladni zrak većim dijelom vertikalno u vis. On će se postupno spuštati te se tako postiže efekt hlađenja sa minimalnim osjetom strujanja zraka. S druge strane, u režimu grijanja topli zrak će pretežito strujati nisko baš tamo gdje je potrebno.

Na taj način se izbjegava velika razlika temperature po visini prostora i postiže se veći toplinski komfor i veća ušteda energije.

 

Mariterm preporuka

Aermec, vodeći europski proizvođač opreme za grijanje i hlađenje, u svojoj ponudi ima klima uređaje koji će odgovoriti potrebama Vašeg apartmana te osigurati ekonomičan komfor na visokoj razini. Odlikuju se visokom klasom energetske učinkovitosti i niskom razinom buke te su omiljen izbor iznajmljivača zbog izvrsnog omjera cijene i kvalitete. Dio ponude možete pregledati ovdje.

 

Pozivamo Vas da posjetite naše prodajne centre u Rijeci, Puli ili Zagrebu, pregledate ponudu i u razgovoru sa stručnim osobljem pronađete pravo rješenje za vas.

Možete nas kontaktirati i putem kontakt forme na dnu web stranice – tu smo za Vas za sva pitanja i preporuke!